EEN NIEUW JAAR

2018 is begonnen, blue monday voorbij en de eerste serieuze storm doorstaan...

Vorig jaar ben ik gestart met VerdraaidMooi en zo in december (wat een planning om dan online te gaan.....) werden de eerste produkten besteld. Spannende momenten: kan ik leveren (natuurlijk, dat was niet spannend), werkt de techniek in de webshop en werkt het verpakken en verzenden zoals gepland. En gelukkig alles werkte naar behoren en wat het allerbelangrijkste was: de klanten waren hartstikke tevreden!!! Op naar de volgende fase.

Naast houtdraaien maak ik ook nog andere produkten. Die zijn tot nu toe alleen op bestelling gemaakt maar voor 2018 is het voornemen om deze ook via de webshop aan te bieden. Maar eerst een voorraad aanleggen..... Naast het draaien van bestellingen en het uitbreiden van de keuzes ben ik nu druk doende met het ontwerpen en maken van onderzetters niet alleen voor mokken en glazen maar ook voor pannen. De eerste proefstukjes zijn gemaakt: geslaagd al zeg ik het zelf, alleen ben ik nu nog aan het testen wat de beste manier van afwerken is: olie, olie met was, lak......het belangrijkste is dat ze vochtbestendig zijn want vochtkringen: ik haat ze!!! Een andere produktlijn worden snijplanken in diverse maten. Ook daar zijn de eerste proefjes geslaagd.

Een heel andere fase wordt de uitbreiding van de werkplaats. Mijn werkplaatsje van 2,5 x 3,5 meter is welliswaar knus maar toch ook wel klein. Even is het een serieuze optie geweest om op zoek te gaan naar een schuur of loods in de buurt. Maar dat was het toch ook niet helemaal vooral niet omdat ik het leuk vind om 's avonds na mijn werk nog even de werkplaats in te schieten. En dat is toch lastiger als je eerst weer op de fiets of in de auto moet.... Dus nieuw plan gemaakt. De carport krijgt een nieuwe bestemming..... Wand verplaatsen, vloer egaliseren, wanden aftimmeren, plafond isoleren, electrisch aanleggen......en dan alles verhuizen ..... De plannen zijn klaar, de tekeningen gemaakt en nu is het even wachten op de vakmensen die eerst nog wat voorbereidende werkzaamheden uit moeten voeren voordat ik aan de slag kan.

Kortom, de eerste maanden van het nieuwe jaar zij alweer gevuld.... O ja, en volgende week start de vervolgcursus houtdraaien: puntjes op de spreekwoordelijke i, nieuwe technieken, meer vaardigheden en nieuwe ideeen die wellicht ook weer gaan leiden tot nieuwe produkten....Wie weet!